Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van isabelle de wispeleir - WaarBenJij.nu Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van isabelle de wispeleir - WaarBenJij.nu

Alice Springs

Door: isabelle

Blijf op de hoogte en volg isabelle

11 December 2009 | Australië, Alice Springs

Vrijdag 11/12 — Alice Springs

Vanmorgen had ik nog even tijd om te skypen met mijn zus. Eens ik doorhad dat ik ook de camera moest op zetten, was het heel leuk om nog eens wat bekende gezichten te zien. We nemen het vliegtuig van Cairns naar Alice Springs en draaien ons uurwerk een half uur terug. Zo raar, maar nu scheelt het maar 8,5u met België.

Alice Springs is een heel klein stadje waar je zo kan doorwandelen. Dat doen we ook om de RFDS (the Royal Flying Doctors Service) te bezoeken. We zien er het museum en krijgen een rondleiding. Het is de moeite wat die mannen en vrouwen gedaan hebben en nog steeds doen. De dame die de ontvangst doet, spreekt gebroken Engels. Logisch ook, want ze kwam uit Antwerpen.

We wandelen naar het centrum van het stadje waar een marktje gehouden wordt met optredens, kinderanimatie, kraampjes met eten en vanalles. Het café in het midden van het marktje wordt druk bezocht, dus gaan we er ook een kijkje nemen. Het zijn mini Gentse Feesten (met caféruzie en al), maar dan in Alice Springs. Vanavond eten we in een chic viersterrenhotel en laten ons eens goed verwennen.